Rakentaminen vaatii osaamista vaikka itse tekisi vain kipailutuksen

Tiedätkö mitä teet?

En halua pitää osaamistani omana tietonani. Mikäli olet käsistä kätevä ja haluat itse rakentaa. Sinulla voi olla jo porukka, joka kotisi rakentaa tai remontoi, mutta et ole varma kuinka projekti saadaan vietyä mahdollisimman kivuttomasti tai kustannustehokkaasti loppuun. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä ja kerron kuinka asia kannattaa tehdä. Voin tulla vaikka paikan päälle näyttämään kuinka meisselistä pidetään kiinni.

Kilpailutus

Kilpailuta. Kilpailuta, tai sinulta viedään rahat. Tottahan se on. Vain tyhmä rakentaa kysymättä mitä sama maksaa muiden tekemänä.
Rakennusalalla kilpailutus vain ei ole helppoa. Se vaatii ammattitaitoa. Kun televisiota ostaessa on helppoa laitta riviin ominaisuudet ja hinta. Rakentamisessa monivaiheiset työkkohteet pitävät sisällään uskomattoman paljon piilokustannuskia. Kohteesta tarjouta pyydettäessä ei luultavasti tule ikinä kahta samanlaista tarjousta. Toinen tarjoaa minimin tietäen lisätöiden tekevän kohteesta taloudellisesti kannattavan. Toinen taas sisällyttää tarjoukseensa kaiken. Kolmas voi taas olla epätoivoinen ja antaa sen viimeisen tarjouksensa toivoen että jokin tekisi sen kannattavaksi. Tarjouksen vastaanottajalla on tällöin ammattitaitoa vaativa tehtävä selvittää se aidosti kustannustehokkain tarjous.
Tässä asiassa ovat töiden tarjoajat askeleen edellä, koska tekevät sitä työkseen. Kun valitsee väärin on pahimmassa tapauksessa käsissä puolivalmis rakennelma, niskassa verottaja tilaajavastuuta kyselemässä ja edessä uusi yritys kilpailutuksineen.

Kilpailuta, mutta tee se oikein.

Miten autamme?

Esimerkiksi olen ollut valvomassa asiakkaan etua uudistyömaalla, olen opettanut tee-itse remontoijalle kuinka tehdään lattiaraudoitukset ja olen ollut asiakkaiden mukana asunto-ostoksilla antamassa hintatietoa mahdollisista remonttikustannuksista. Jokaisella kerralla asiakas on säästänyt rahaa ja ennen kaikkea aikaa kun on saanut tarvitsemansa tiedon heti. Saman varmasti olisi saanut yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta ei yhtä kustannustehokkaasti.

Tarjousten läpikäynti ei ole myöskään vierasta työtä. Egoni ei vahingoitu vaikka kehuisin tai suosittelisin toista rakentajaa tai rakennusliikettä.